Bruk video som et kommunikasjonsmiddel

Filmer og videoer er ikke noe nytt fenomen når det gjelder markedsføring, men vi som jobber med digital markedsføring ser at det blir stadig viktigere for å nå ut til målgruppen. Vi deler noen av våre tanker omkring hvorfor du bør implementere video som en del av den digitale markedsstrategien.

1. Video engasjerer og er sosialt

Visste du at nesten 60% foretrekker å se videoer fremfor å lese tekst og se bilder? Og det beste av alt – trenden er økende! Gode, informative og engasjerende videoer skal være enkle å oppfatte, engasjere og nå følelsene våre. For det er godt kjent innen markedsføring at reklame og annonse som spiller på emosjoner og følelser er mer enn dobbelt så effektivt som rasjonelle argumenter.

Les mer: Slik lager du en strategi som fungerer for sosiale medier

2. Sosiale medier elsker(!) video

Både på nettsider og i sosiale medier er det bevist opptil flere ganger at video er mange ganger mer effektivt enn et statisk bilde eller tekst. Om vi bruker Facebook som eksempel, er det gjort studier som har vist at en video vil ha rundt 1200% flere delinger enn om du bruker bilde og tekst. Vi som lever i en markedsførings-æra som i stor grad handler om sosiale medier er video veien å gå om du ønsker å skille deg ut i mengden. Grunnen til at video fungerer så bra er nok fordi det trigger følelser som glede og sinne.

3. Fungerer utmerket i mobilformat

For oss som jobber med digital markedsføring daglig er det selvsagt at alt vi gjør også tilpasses mobil-visninger. Dette er fordi mesteparten av trafikken fra nett foregår på mobil. Veldig mye av aktiviteten på mobil foregår i samme moment som man gjør noe annet derfor foretrekker de fleste å se en informativ film fremfor å lese en lang tekst.

Les mer: Slik bruker du instagram for bedriften

4. Høyere konverteringsrate ved bruk av video

I digital markedsføring er konverteringer essensielt. Ingen konverteringer betyr ingen salg, ingen lesere, ingen følgere og ingen merkevarebygging. Video skaper, som vi har nevnt, mer engasjement, men det er også sånn at i en læringssituasjon får mange bedre kvalitet på læringen om det blir benyttet levende bilde sammenliknet med bare tekst.

5. Video senker fluktfrekvensen

En av de tingene vi måler etter når vi gjør analyser på nettsider er hvor høy eller lav fluktfrekvensen er. Fluktfrekvensen er den andelen av besøkende som ikke foretar seg noe når de kommer inn på nettsiden din. Det kan f.eks være at de går inn, leser en artikkel og går ut igjen. Ved å bruke video på nettsiden så viser ulike studier at man kan redusere fluktfrekvensen med så mye som 34%, og hvem vil vel ikke det?! Fluktfrekvens avhenger også noe av hvilken bransje du hører til.

6. Få den fordelen bedriften fortjener

Hvor mange ord tror du en video vil si, om et bilde kan si mer enn 1000? 😉 Vel. vi gjetter mange millioner! Video kan brukes om nær sagt alt en bedrift gjør: kundecaser, produkter, interne hendelser, presentasjon av ansatte og andre områder som er aktuelt for bedriften du jobber i.