En superrask innføring i digital markedsføring!

Digital markedsføring er det vi kaller for en kanalstrategi innen markedskommunikasjon. Enkelt, sant? 😉  Vel, den digitale verden er nok ikke så sort/hvitt, men bare det forstå at alt du foretar deg enten det skulle være i Sosiale Medier, på nettsiden, i søkemotorer eller nyhetsbrev gjør at du har kommet deg et stort skritt i riktig retning.

En av de områdene som skiller digital markedsføring fra tradisjonell markedsføring er mulighetene vi har får å måle effekten av kampanjer og stunt vi gjør. Faktisk kan du måle helt ned til hver eneste krone på hvor lønnsom strategien du har valgt er.

Bruk digital markedsføring konsistent!

I digital markedsføring (som i all markedsføring) er det essensielt å ha en plan med klare mål, slik at vi vet hva vi sikter mot. Et klart mål gjør det lettere for oss å tilpasse kampanjer og justere underveis slik at vi får mest effekt. De fleste kjenner til digital markedsføring i form at  Sosiale medier, SEO, i tillegg til nettside. Men i de senere år har det også vært et økende fokus rundt content marketing. Og det er i hovedsak disse fire områdene vi skal gi deg noen tips 😉

Sosiale Medier

De aller fleste av oss har kontoer på ett eller flere steder; Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter, Snapchat eller TikTok (kun et lite utdrag av de mest kjente;). I svært mange tilfeller ønsker vi å nå målgruppen der de er for å påvirke til handling i form av kjøp eller engasjement, og da kan sosiale medier være en effektiv måte å gjøre det på. Bruk allikevel god tid på å tenke igjennom om budskapet du ønsker å fremme egner seg for de ulike plattformene. Det er ikke sikkert at kampanjen du lager og planlegger for til Instagram passer like godt til Facebook og Snapchat.

💡 Fun fact: visste du at en person bruker i gjennomsnitt 2 timer hver dag på sosiale medier?

Les mer: Slik lager du strategien som fungerer for sosiale medier

SEO

Hovedmålet med SEO er havne høyest mulig opp på rangeringen i f.eks Google. La oss ta et av produktene vi selv selger: munnbind med egen logo. Vi ønsker derfor at når interessenter søker på «munnbind med egen logo» så skal alternativet til isipisi rangere høyest på de ubetalte resultatlistene. Du har nok lagt merke til at når du gjør Google-søk kommer det opp noen alternativer i topp og bunn som er markert som annonser. Disse annonsene er kjøpt og betalt av annonsør og går inn under kategorien Search Engine Marketing (SEM). Kan være svært effektiv, men også svært kostbart dersom det ikke blir gjort riktig.

Nettside

Vi tør påstå at nær 99% av alle bedrifter i den vestlige verden er på internett med sin bedrift. Det betyr at ved hjelp av et enkelt søk kan man enten komme rett inn på nettsiden din eller finne informasjon som er relevant for den som søker. Dersom du har en nettside, men mener at du ikke får nok leads eller trafikk til den kan det være at du bør ta et skritt tilbake og tenke over følgende:

  1. Ligger det en gjennomtenkt strategi rundt nettsiden?  Tenk igjennom hvem som er hovedmålgruppen, og om det i hovedsak er nye eller gamle kunder. Dette bør reflekteres i kommunikasjon og innhold (og plassering av den) på nettsiden.
  2. Kommunikasjon: Vær konkret i kommunikasjonen! Det lekre designet med de feteste animasjoner hjelper ingenting om det ikke i klartekst sier hva du faktisk tilbyr.
  3. Innhold: Lag innhold som engasjerer og gir merverdi. De fleste som gjør et Google-søk gjør det for å finne svar på noe. Sørg derfor å ha innhold som gir konkrete svar relatert til deres produkter og tjenester. Husk å oppdatere innholdet.
  4. Design: siden må være mobiltilpasset og responsiv. Ha dette i bakhodet når du designer slik at alle elementer ser smashing ut i flere formater!
  5. Sikkerhet: Hacking blir et stadig større problem, så sørg for at du oppdaterer løsningen du velger slig at du alltid har de nyeste sikkerhetsoppdateringene.

Les merBruk video som et kommunikasjonsmiddel

Content Marketing

Content Marketing, eller innholdsmarkedsføring som vi sier på norsk, handler om å bruke de digitale kanalene som er tilgjengelig for å gjøre ditt budskap kjent. Lag historier, fortell om dere selv, skryt, del utfordringer og vær synlige. Men viktigst av alt – sørg for å tilpasse innhold til både de som kjenner dere litt fra før OG de som ikke har hørt om dere før! Og ikke minst, lag deg en strategi og vær tro mot den. Tenk igjennom hvordan dere ønsker at innholdet skal oppfattes. Blod-seriøst? Lekende lett? En blanding? Hva slags språk skal dere bruke? Eksempelvis er det også smart å koble ulike kanaler sammen. Dersom dere f.eks lager mange morsomme YouTube-filmer er det en ide å ha de mest sette filmene i en feed på nettsiden, eller om dere er veldig aktive på Twitter så kan kanskje de siste 3-5 postene ligge i en feed på nettsiden. Tenk helhet og tenk innholdsmarkedsføring!

Keen på å få hjelp med å få mer ut av din digitale markedsføring? Ta kontakt så tar vi en hyggelig prat 👉 post@isipisi.no