Slik fresher du opp kontorlokalet

Lyst til å freshe opp kontorlokalet, men usikker på hvor du skal starte? I denne artikkelen vil du finne noen gode råd om hvordan du kan tenke når du jobber med ideen, underveis i prosessen og sluttresultatet for å freshe opp kontorlokalet!

Fra kjedelig spiseplass til kreativt Luncheri

Vi hadde lenge en «kjedelig» spiseplass på kontoret bestående av noen enkle hvite runde bord og rosa stoler. Det var riktignok et sted å spise, men det var ikke hyggelig, kult eller spesielt kreativt. Vi ville ha et samlingspunkt på kontoret for lunch, møter og festligheter.

Vi kom på ideen LUNCHERIET, dette skulle være en kul nisje man kunne sitte å jobbe, spise lunsj, ha møter. Samtidig skulle det også være et flerbruks møbel og ikke minst et kult element til arbeidsplassen.

Les mer: Hvordan velge riktig markedsbyrå?

Fra ide til produkt

Ideen: Ideen du har i topplokket, den må ut og ned på papir, eller tegnes digitalt. Dette kommer selvfølgelig an på hvor god du er med ulike tegne programmer. Uansett om du lager en enkel skisse av dette på papir eller digitalt er det fint å få ideen ut.

Størrelse: Neste skritt er å se på faktisk størrelse. Legg ut noen stenger, bruk tape eller hva du har liggende slik at du visuelt kan se størrelsesforholdet «live». Ha en tommestokk eller et målebånd tilgjengelig. Få gjerne med deg et hode til, så blir dere dobbelt så kreative😉. Når dere har funnet målene kan det utarbeides en arbeidstegning i mål. Dette for å sikre at møblet blir i riktig størrelse.

Tegning: Selvom du ikke er verdensmester i å tegne skal det ikke mye til for at en av våre designere skjønner hva du mener slik at det kan tegnes riktig og i målestokk. Deretter kan de lage en 3D skisse slik at man ser mer hvordan dette vil se ut i virkeligheten.

Gjenbruk det du har!

Er noen av møblene du har fullt brukbare? Selv hadde vi 3 runde bord fra IKEA som ikke var spesielt kule eller spennende, men de gjorde jobben. Da vi begynte å lage nisjen, så vi kjapt at de bordene ikke passet til. Derfor skrudde vi av de runde bordplatene, fjernet plasten rundt stålet og kuttet til 3 nye plater i eikefinér. Understellet brukte vi om igjen, og det samme med skruene som fulgte med. Bordplatene solgte vi på finn.no på minutter. Penger spart, miljøet spart og vi fikk fresh opp kontorlokalet!

Les mer: Dette trenger du av profilering på kontoret

Det finnes utrolig mange forskjellige materialer du kan bruke! I vårt LUNCHERI endte vi på gjennomgående sort stål som kun er behandlet med linolje (selvom den første ideen var treverk). Dette kombinert med puter i cognac farget skin/sky gjorde susen for oss og vi er veldig happy med resultatet. 

Andre kreative elementer

I tillegg til Luncheriet har vi brukt mye tid på å lage arbeidsplassen vår så unik og inspirerende som mulig. Arbeidsplassen skal være inpsirerende, moderne, kul og innkluderende. Vi har blant annet hatt fokus på romslige arbeidsplasser, ulike lounger med mulighet for en god kaffeprat, integrert kjøleskap i vår kjøkkenøy, vegg med integrert lysramme og et møterom som er stilrent og kreativt.

En av tre lounger for en liten kaffeprat

Alltid noe godt å drikke for enhver anledning!

Vegg med integrert lysramme som vi enkelt bytter budskap på når vi føler for det.

Møterom med selvlaget bord og gode møteromsløsninger fra isiScreen.