Slik lager du enkle designfiler selv!

VÅRE TOPP 9 TIPS TIL HVORDAN GJØRE ENKELT DESIGN SELV

Blir du svimmel av fremmedord som Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, vektorisering, skjæremerker, pixler, CMYK eller grids? Kjenner vi blir litt andpusten bare av å skrive det selv, men fortvil ikke! Du trenger ikke ha like god kontroll på dette som våre designere, for å lage enkle designfiler selv😉 isipisi tipser deg om enkle app- og nettbaserte løsninger, som gjør at du raskt kan lage enkelt design.

Dette er for deg som ønsker å lage enkelt og raskt design til f.eks trykksaker eller sosiale medier, men usikker på hvordan. Under har vi samlet våre beste tips til gode og enkle app- og nettbaserte løsninger som hjelper deg langt på vei!

Les merisipisi tipser: enkel guide til profesjonelle trykksaker

1. CANVA

Canva er et app- og nettbasert (både gratis og pro-versjon) design verktøy. Programmet gir deg ferdige maler med design som passer inn i forskjellige formater tilpasset f.eks til sosiale medier som Facebook og Instagram, trykksaker som plakater og brosjyrer, nyhetsbrev, annonser i ulike formater, mal for CV og Youtube-grafikk. Er du ute etter å lage visuelle designfiler til Instagram-kontoen din, kan du enkelt laste ned appen og lage design der i fra. Enklere blir det ikke.

2. GRAVIT DESIGNER

Gravit Designer kan lastes ned til hvilken som helst stasjonær plattform eller brukes direkte fra nettleseren din. Som de fleste slike løsninger, får du den som både gratis- og pro-versjon. Gratisversjon har litt begrensninger, men fungerer godt for digital design opp til 150 dpi. Skjerm og vektorgrafikk som logo og illustrasjoiner (vektor betyr å øke eller senke størrelsen uten at bildet/grafikken blir kornete). Gratisversjonen er best for design som skal på skjerm/digital design. Enkel å bruke for begynnere, samtidig som den er kraftig nok for profesjonelle.

Les merisipisi tipser: 9 tips til en profesjonell logo!

3. ADOBE LIGHTROOM CC MOBILE

Adobe Lightroom CC Mobile er en del av Adobe sin CC pakke, som tilhører de «skumle» fremmedordene, men selve mobil applikasjonen er helt fantastisk og kan like godt brukes av nybegynnere som designere. Appen støtter både RAW som gir deg mye større fleksibilitet med redigeringen av bildet. Nå slipper du å alltid ha en pc i nærheten for å få gode redigerte bilder. Mobilen er nok!

4. PIXLR

Men ønsker du derimot å redigere fra PC så har du en nettbasert bilderedigeringløsning som ligner litt på Adobe Photoshop, men som ikke koster skjorta. Et bredt spekter av redigeringsmuligheter som gir deg muligheten til å redigere bilder på en rask og enkel måte. Med dette programmet kan man enkelt croppe (klippe bildet til ønsket utsnitt), endre størrelse, legge på fargefilter, skifte ut bakgrunnen eller legge til egen tekst. Føler du deg ekstra kreativ kan du også tegne direkte på bildet.

5. UNSPLASH

Visste du forresten at du ikke har lov til å bruke bilder du finner på Google til kommersielt brukt, sånn helt uten videre? Her dukker det opp ennå flere fremmedord som copy right, royalty-free, opphavsrett, kommersiell og ikke kommersiell bruk. Men frykt ikke! Det finnes flere sider hvor du kan laste ned bilder som er lov å bruke i kommersiell sammenheng. Unsplash er en av de og er en nettside hvor du kan finne gratis bilder av god kvalitet og med høy oppløsning, som man kan bruke helt lisensfritt. Bedre blir det vel ikke?

Dersom du ikke føler deg helt trygg på å lage designfiler eller redigere bildene dine selv, sitter våre designere klare til å hjelpe deg 😄 

Les merTrenger du ny visuell profil eller hjelp med design? Da bør du snakke med en av disse!